Ιατρικός Επισκέπτης: Περιγραφή του Ρόλου και Κριτήρια Επιλογής

Το επάγγελμα του ιατρικού επισκέπτη είναι από τα πιο συναρπαστικά και υποσχόμενα επαγγέλματα του ευρύτερου τομέα των πωλήσεων. Η απασχόληση σε αυτή τη θέση μπορεί να προσφέρει σημαντικές προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης και προσωπικής ανάπτυξης, ενώ αποτελεί την βάση για να ανελιχθεί κάποιος στα υψηλότερα κλιμάκια μίας εταιρείας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πολλοί CEOs μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών (πολυεθνικών και εγχώριων) έχουν ξεκινήσει ή έχουν θητεύσει ως ιατρικοί επισκέπτες. Ως εκ τούτου είναι κρίσιμο για κάποιον που φιλοδοξεί να κάνει καριέρα στον φαρμακευτικό κλάδο να αποκτήσει εμπειρία στην ιατρική ενημέρωση.

Καριέρα και Προοπτικές Εξέλιξης

Από την στιγμή που κάποιος ξεκινήσει την καριέρα του ως ιατρικός επισκέπτης, μπορεί είτε να συνεχίσει να εξελίσσεται στον τομέα της ιατρικής ενημέρωσης αναλαμβάνοντας επιπλέον καθήκοντα ή βελτιώνοντας τις επιδόσεις του, είτε να μεταπηδήσει σε κάποιο άλλο τμήμα μιας εταιρείας όπως για παράδειγμα το μάρκετινγκ και από εκεί σε ακόμα υψηλότερα κλιμάκια. Βεβαίως η εξέλιξη του ιατρικού επισκέπτη δεν λαμβάνει χώρα από την μία στιγμή στην άλλη, αλλά απαιτεί συστηματικά υψηλή απόδοση από πλευράς του.

Οι οργανισμοί στους οποίους μπορεί να απασχοληθεί ένας ιατρικός επισκέπτης είναι εταιρείες με φαρμακευτικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα, εταιρείες δερμοκαλλυντικών, εταιρείες ιατρικών ειδών ή ιατρικών μηχανημάτων και ιατρικού εξοπλισμού καθώς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο κλάδο της υγείας.

 

«Πολλοί CEOs μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών έχουν ξεκινήσει από ιατρικοί επισκέπτες»

Ο Ρόλος και τα Καθήκοντα του Ιατρικού Επισκέπτη

Ο ιατρικός επισκέπτης ουσιαστικά είναι ένας πωλητής φαρμακευτικών, παραφαρμακευτικών κλπ. προϊόντων, ο οποίος χρησιμοποιεί επιστημονικά επιχειρήματα για να πείσει τον εκάστοτε επαγγελματία υγείας (ιατρό, φαρμακοποιό, οδοντίατρο κ.α.) να προτιμήσει τα προϊόντα του. Οι πωλήσεις που πραγματοποιεί είναι «έμμεσες» και όχι «άμεσες», δηλαδή δεν πουλάει απευθείας τα προϊόντα του σε κάποιον πελάτη αλλά λειτουργεί συμβουλευτικά προς τους γιατρούς προκειμένου εκείνοι να κρίνουν αν θα τα συστήσουν στους ασθενείς τους. Αυτό αποτελεί και μία σημαντική διαφορά από τα περισσότερα είδη πώλησης, καθώς η ιατρική ενημέρωση βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και όχι σε εμπορικούς όρους.

Στους ιατρικούς επισκέπτες ανατίθενται γεωγραφικοί τομείς εντός των οποίων αναλαμβάνουν δράση. Στους τομείς που τους ανατίθενται είναι υπεύθυνοι να ενημερώνουν τους γιατρούς για τα προϊόντα τους, τα χαρακτηριστικά τους, τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, τις ενδείξεις και τις αντενδείξεις τους προκειμένου οι γιατροί να κρίνουν σε ποιους ασθενείς θα μπορούσαν να τα συστήσουν. Ως εκ τούτου ο ιατρικός επισκέπτης πρέπει να είναι άριστος γνώστης της περιοχής του καθώς και των γιατρών, των νοσοκομείων και των δομών υγείας που βρίσκονται εντός αυτής.

Ο ιατρικός επισκέπτης έχει επίσης καθήκον να γνωρίζει άριστα τον ανταγωνισμό και τα υποκατάστατα στα δικά του προϊόντα. Ασφαλώς λαμβάνει εκπαίδευση από την εταιρεία επάνω στα προϊόντα που καλείται να επικοινωνήσει, αλλά θα πρέπει και από μόνος του να ερευνά και να παρακολουθεί τον ανταγωνισμό και τις ενέργειες που κάνει. Με άλλα λόγια ο ιατρικός επισκέπτης θα πρέπει να είναι πάντα σε εγρήγορση και να γνωρίζει τί συμβαίνει στην περιοχή που έχει αναλάβει.

«Οι ευκαιρίες στον κλάδο είναι πολλές, αρκεί ο ιατρικός επισκέπτης να έχει διάθεση να εξελιχθεί»

iatrikos episkeptis

Χαρακτηριστικά και Προσόντα του Ιατρικού Επισκέπτη

Προκειμένου ένας ιατρικός επισκέπτης να είναι αποτελεσματικός θα πρέπει να έχει ορισμένα χαρακτηριστικά. Αρχικά ο ιατρικός επισκέπτης πρέπει να είναι επικοινωνιακός, ευχάριστος και κοινωνικός. Βασικό στοιχείο της δουλειάς του είναι να χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους γιατρούς οπότε χωρίς τα προαναφερόμενα στοιχεία ο ιατρικός επισκέπτης θα δυσκολευτεί να πετύχει. Επίσης ο ιατρικός επισκέπτης θα πρέπει να είναι άρτια καταρτισμένος επάνω στα προϊόντα και την θεραπευτική τους κατηγορία. Ως εκ τούτου ο ιατρικός επισκέπτης θα πρέπει να είναι φιλομαθής και να έχει διάθεση να αποκτήσει νέες γνώσεις.

Άλλα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ένας ιατρικός επισκέπτης, είναι η επιμονή και η προσήλωση στο αποτέλεσμα, καθώς και ο ενθουσιασμός και η διάθεση για δουλειά. Μιας και πρόκειται για ένα απαιτητικό επάγγελμα, με πολλές μετακινήσεις και πολύωρη αναμονή στα ιατρεία, τα προηγούμενα στοιχεία είναι απαραίτητα για να μπορέσει ο ιατρικός επισκέπτης να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του επαγγέλματος.

Επειδή όπως αναφέραμε και προηγουμένως η ιατρική ενημέρωση είναι έμμεση πώληση, ο ιατρικός επισκέπτης θα πρέπει να είναι δυναμικός και πειστικός, να έχει υπομονή και να είναι καλός ακροατής. Ασφαλώς οι καλοί τρόποι και η ευγένεια είναι απαραίτητα όπως άλλωστε και σε οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα.

Στα βασικά προσόντα των ιατρικών επισκεπτών είναι ο τίτλος σπουδών από ανώτατη ή ανώτερη σχολή, η γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών, νέων τεχνολογιών, αγγλικών και βεβαίως το δίπλωμα οδήγησης αφού το επάγγελμα απαιτεί πολλές μετακινήσεις. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις απαιτείται και δυνατότητα ταξιδιών εκτός της έδρας του ιατρικού επισκέπτη. Η προϋπηρεσία δεν είναι απαραίτητη, όμως πολλές εταιρείες την λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους.

Στην MaBiCo προσφέρουμε σημαντικές ευκαιρίες εξέλιξης στον χώρο και δυνατότητα διαρκούς ανάπτυξης. Είτε είστε ήδη έμπειρος ιατρικός επισκέπτης, είτε σας ενδιαφέρει να εισέλθετε στον χώρο της ιατρικής ενημέρωσης και πιστεύετε ότι έχετε τα προσόντα και τα χαρακτηριστικά για κάτι τέτοιο, τότε θα χαρούμε πολύ να μας στείλετε το βιογραφικό σας στο mabico@mabico.gr ή στην φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας.